Mer fett!

Nu när jag ändå är här och skriver om fett så kan jag ju ändå fortsätta. :p 

Jag började om med LCHF för en månad sen, den 6 februari. Jag försöker till 95% hålla mig på det. Jag har ätit annat totalt 4 ggr. Det var kyckling med ris samt en glutenfri pizza på en pizzeria, tacofärs med ris samt potatisgratäng här hemma. I övrigt inget onödigt. 

Jag äter INGET godis, ingen som helst fika, ingen söt dricka såsom juice, läsk (inte ens med sötningsmedel i, urk!). Jag har sockerstopp. Jag dricker enbart svart kaffe och vatten. Dricker ingen alkohol och har inte gjort så på lääänge. Känner mig ren och fräsch i kroppen när jag inte dricker alkohol. 

(Familjen får för övrigt otroligt sällan sötad dryck här hemma som t.ex. till frukost. Juice och O´boy köper jag aldrig (men det händer dock att barnen köper det själva för sina egna pengar). Jag ser det som att dricka flytande godis. Läsk får de bara till helgen. Vatten serveras till alla måltider här hemma). 

Jag älskar LCHF. Det är gott och mättande plus att det är så enkelt att kombinera med övriga familjens mat samt med måltiderna på jobbet. Jag väljer bara bort potatis, ris och pasta. Lägger till grönsaker istället. Varken svårt eller farligt (många är ju så rädda för LCHF). 

1 Kommentar

En kommentar

 1. Jag håller med helt och fullt i vad du skriver!!
  Jag älskar också LCHF! :-D

  Tidigare var jag, såsom så många andra, skeptisk till denna kost. Mest för att jag ju är uppvuxen i en fettskrämd värld.
  Typ ”allt ont i världens fetmaepidemi beror på fettet”.
  Sedan provade jag på LCHF (tänkte att jag inte hade något att förlora) och även läste på lite mera, och som de flesta vet numera så har jag helt ändrat uppfattning.
  Det ÄR kolhydraderna/sockret som är den allra största boven i dramat, inte fettet.

  Jag har aldrig mått så bra i kroppen som när jag åt (har inte riktigt kommit igång igen ännu) enligt LCHF.
  Verkligen allting som var fel i min kropp rättade till sig under de månader jag provade den kosten!

  Och precis som du skriver -det är så enkelt att äta LCHF!
  Och lätt att handla… det enda en ju egentligen behöver titta på är kolhydraterna (om det är under 5 gr. kolhydrater per 100 gr. livsmedel) :-)

  Så bra inlägg! Gillade verkligen :-D

Kommentera

Använd gärna Gravatars i kommentarerna.

XHTML: Dessa kan du använda: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>