… nu har det åter igen gått några dagar sedan jag bloggade. Jag hinner inte med att blogga, det är fullt upp hela tiden.
Sen jag bloggade sist så har jag hunnit med att jobba lite, både på hotellet och i hemtjänsten. Jonas har semester nu.
I onsdags var vi på kalas hos Jonas syster. Vi bjöds på gott fika, som alltid. :)
I torsdags var vi på Dollarstore och handlade lite ”nödvändiga” saker som t.ex. godis, schampoo, duschcreme. ;) Till middag hade vi kassler och ris. Det var ett tag sen jag åt kassler, så det var gott. :)
I fredags åt vi köttfärsgryta Ranchero till middag. Sedan gjorde jag en cheesecake för första gången i mitt liv. Inte dumt alls.
I lördags så satt vi och doppade fötterna på en brygga här i närheten. Vet inte vad vi gjorde annars denna dag. Hmm, man glömmer fort.
Igår, söndag så jobbade jag på hotellet. Jättekul, men det var otroligt stressigt. Vi hann inte ens bli klara med alla rum, men det gjorde inte så mycket eftersom det inte var fullbokat.
När jag jobbat klart så åkte vi ut till Gläntan och badade. Emmy älskar verkligen Gläntan. Fast vem gör inte det. :) Gläntan ligger ju inte så långt från Pite Havsbad, som ju inte för inte kallas för Norrbottens Riviera. Badplatsen hemmavid, Millegarne, känns bara som en liten fis i jämförelse. ;) Det är ingen otäck botten här, det är bara sand, sand och sand. :) Inget sjögräs alls.
Vattnet var verkligen varmt, och med stora, härliga vågor. Vi var ute på Gläntan idag också, och vi stannade i 2 timmar. Vi låg i vattnet nästan hela tiden under dessa timmarna. Vågorna var ännu lite högre idag, och jag har säkert svalt någon liter vatten. ;)
Nackdelen är att bara man får med sig halva stranden hem. Dammsugaren får slita hårt dessa baddagar. :)
Tidigare ikväll så var vi i Badhusparken en stund, så Emmy fick leka av sig. De fick också en varsin glass. Jag och Jonas tog oss en varsin kall öl.
Nu ska jag väl avrunda här, jag ska strax gå och sova, imorron ska jag jobba i hemtjänsten.
Ja, idag var det ju i det närmaste perfekt badväder med de vågorna och temperaturen på vattnet! :) Det enda som hade kunnat vara bättre var väl i och för sig lite mindre blåsigt på stranden, men då hade vi ju å andra sidan fått mindre vågor. :p Svårt att äta den kakan samtidigt som man har den kvar…
Det låter som om ni har det underbart skönt däruppe:))
Kram på er alla!!
Åhh tack för du skrev i vår blogg…Tack, nej det är inte så långt kvar dit tills jag ska föda, längtar redan!!!! :D
Va fin sida du har på din blogg. Sparar den nu på min fravoritlista :).
Kram
Du har VERKLIGEN fullt upp!
Men njut av sommaren medans den fortfarande är här!
// KRAM
Recept på Chicken Tikka Masala 4 portioner:
4 st kycklingfieér ( vi använder eldorados ( willys ) 1 kg frysta kycklingfileér )
1 burk uncel ben´s Tikka Masala
2 dl gröna ärter
1 röd paprika
1 gul lök
margarin
Gör så här:
1. Ta fram kycklingfileérna på morgonen, så att de får tina. Skär dem i strimlor / lagomt stora bitar.
2. Skala och skiva löken, skär paprikan i strimlor. Hetta upp en kastrull, smält margarinet och fräs paprika och löken tills löken är blank. Ta upp paprika / löken och lägg i en skål.
Stek kycklingbitarna i resten av margarinet, salta och peppra.
3. När kycklingen fått färg, tillsätter du Tikka Masala såsen. Låt puttra i 10 minuter. Tillsätt lök och paprika blandningen + ärtorna. Låt puttra i ytterligare 5 minuter.
4. Servera Masalan med ris eller pasta eller potatis.
Av oss blev betyget 2 , 5 av 5 ( vi hade aldrig gjort detta, men här får dom det väldigt ofta i skolan ).
// Kram