5 timmar i ugnen…

… ska dagens middag stå. ”Jerk-karré” heter det. Den står alltså i ugnen i detta nu.

Jerk är en populär kryddblandning och marinad från Jamaica. Man lägger det tillsammans med karré i en ugnsform och låter det stå i ugnen på 130 grader i 4,5 timmar. Den sista halvtimmen ska köttet grillas (i grillen i ugnen). Sedan ska det bli så mört att man kan dela det med en gaffel. Det ska bli så spännande att se hur detta blir. Jag är verkligen inne i en köttperiod nu.


Jerkblandningen. Den innehåller hela 16 (!!) ingredienser.


Jerken under ugnsfolie, i ugnen.

Till detta ska jag ha enbart tzatziki. Jonas ska ha pommes till.

Just nu tittar jag på en svensk film från 1958 på SVT. Jag gillar verkligen sådana gamla filmer. :) Favoriten är nog alla gamla Lilla Fridolf-filmerna med Douglas Håge. Det vore något att ha på DVD, det. :p

4 Kommentarer

4 kommentarer

  1. Sandra skriver:

    Det låter spännande gott, måste få be om receptet!

  2. Micke skriver:

    Mycket väsen för lite mat.. ;)
    Nää, jag bara skojar. Låter gott!

  3. Messa skriver:

    Om det där blir underbart gott så kommer jag kräva receptet!

  4. Leila skriver:

    sv: ja visst är mario roligt :D

Kommentera

Använd gärna Gravatars i kommentarerna.

XHTML: Dessa kan du använda: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>