5 timmars Jerk-karré

6-8 portioner

* Ca 1½ hel benfri fläskkarré

Ingredienser till jerk-marinaden:

* 1 msk salt
* 1 msk  socker
* 1 msk krossad kryddpeppar
* 1 msk timjan
* 1 tsk mald cayennepeppar
* 1 tsk mald svartpeppar
* 1 tsk salvia
* ½ tsk mald muskot
* ½ tsk mald kanel
* 2 pressade vitlöksklyftor
* ½ dl olja (tex. oliv)
* ½ dl kinesisk soja
* 1 dl vitvinsvinäger
* 1½ dl färskpressad apelsinsaft
* Rivet skal och saft från en lime
* 1 finhackad och urkärnad chilifrukt (antingen habanero eller scotch bonnet)

1. Värm ugnen till 130 grader. Lägg köttet i en ugnsform. Blanda ihop alla jerk-ingedienserna och häll blandningen över köttet. Täck formen noggrant med aluminiumfolie och knip åt på sidorna så att formen blir helt lufttät. Ställ in köttet i mitten av ugnen och tillaga i 4 timmar och 30 minuter.

2. När dessa 4½ timmar gått så tar du bort folien. Höj upp ugnstemperaturen till 225 grader. Sätt även på grillfunktionen. Grilla köttet i ytterligare 30 minuter eller tills det  fått fin färg runt om. Ös köttet 3-4 gånger med skyn i formen.

1 Kommentar

En kommentar

  1. Jonas skriver:

    Det luktade rätt speciellt och exotiskt av den, men jag gillade det! :)

Kommentera

Använd gärna Gravatars i kommentarerna.

XHTML: Dessa kan du använda: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>