Sitter här och lyssnar på Christer i P3. Jag har jobbat i helgen så jag känner mig lite seg idag. Termometern i sovrummet visar en behaglig utetemperatur för tillfället:
Det har varit neråt -30 de senaste 2 veckorna, så detta känns underbart. Men jag antar att vi lär åka på fler köldknäppar innan våren är här på riktigt. Jag längtar efter våren och barmark, för då ska jag börja med mina raska promenader igen.
Så här såg det ut på den isbelaga fjärden för en stund sedan:
Köket ser lite stökigt ut just nu, vi väntar på att de ska hämta våra köksluckor. De ska nämligen målas om. Men de visste inte om de skulle komma och hämta dem idag eller i morgon. Än har de inte hämtats iallafall. När de väl hämtats så ska jag torka ur alla skåp i hela köket.
Under kökshanddukarna finns våra besticklådor.
Ikväll ska vi äta ”hemmakebab”, alltså köpt, fryst kebabkött som ska serveras med sallad, lök, gurka och pfeferoni. Jonas får även pitabröd till, men jag hoppar över det. Jag ska dessutom testa att göra egen, filbaserad kebabsås efter ett recept från ena syrran. Spännande!
Kebabsås:
Creme fraiche (jag tar lätt varianten)
Späd med mjölk till tunnare konsistens
Salta
Tag Kockens röda thailändska curry och smaka av
En toppensås till kebab, kassler eller vad du vill. Glöm inte sallad, ättiksgurka, gul lök och tomat.
Smaklig spis. :)
Kebab:
Nötfärs
Äggulor
Naturell yoghurt
Riven gul lök
Pressad vitlök
salt
Bred ut till 1 cm tjockt lager.
Stek i ugn.Häll av ´vätskan´ som blir.
När det är klart:pressa citron över.
Skär i småkvadrater.
Mums!
Gott :)