Måndag

Sitter här och lyssnar på Christer i P3. Jag har jobbat i helgen så jag känner mig lite seg idag. Termometern i sovrummet visar en behaglig utetemperatur för tillfället:

Det har varit neråt -30 de senaste 2 veckorna, så detta känns underbart. Men jag antar att vi lär åka på fler köldknäppar innan våren är här på riktigt. Jag längtar efter våren och barmark, för då ska jag börja med mina raska promenader igen.

Så här såg det ut på den isbelaga fjärden för en stund sedan:

Köket ser lite stökigt ut just nu, vi väntar på att de ska hämta våra köksluckor. De ska nämligen målas om. Men de visste inte om de skulle komma och hämta dem idag eller i morgon. Än har de inte hämtats iallafall. När de väl hämtats så ska jag torka ur alla skåp i hela köket.


Under kökshanddukarna finns våra besticklådor.

Ikväll ska vi äta ”hemmakebab”, alltså köpt, fryst kebabkött som ska serveras med sallad, lök, gurka och pfeferoni. Jonas får även pitabröd till, men jag hoppar över det. Jag ska dessutom testa att göra egen, filbaserad kebabsås efter ett recept från ena syrran. Spännande!

 

2 Kommentarer

2 kommentarer

  1. Budda skriver:

    Kebabsås:

    Creme fraiche (jag tar lätt varianten)
    Späd med mjölk till tunnare konsistens
    Salta
    Tag Kockens röda thailändska curry och smaka av

    En toppensås till kebab, kassler eller vad du vill. Glöm inte sallad, ättiksgurka, gul lök och tomat.
    Smaklig spis. :)

    Kebab:
    Nötfärs
    Äggulor
    Naturell yoghurt
    Riven gul lök
    Pressad vitlök
    salt

    Bred ut till 1 cm tjockt lager.
    Stek i ugn.Häll av ´vätskan´ som blir.
    När det är klart:pressa citron över.
    Skär i småkvadrater.

    Mums!

  2. Tessan skriver:

    Gott :)

Kommentera

Använd gärna Gravatars i kommentarerna.

XHTML: Dessa kan du använda: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>