Läser och läser…

image

Oj, vilken fängslande läsning.

Text ur boken om nyckelhålsmärkning:

Nyckelhålsmärkta lightprodukter har vanligen mer tillsatser än mat med naturlig fetthalt. Inte sällan är de ohälsosammare än maten de ersätter. Fortfarande kan man se nyckelhålsmärkt lightyoghurt där man tagit bort nästan allt naturligt fett, men tillsatt så mycket socker att en liter innehåller 90 gram. Nästan lika mycket socker som i läsk. Hur kan man kalla nyckelhålsmärkt godis för hälsosam mat?

Vansinne! Jag är helt slutat köpa hem lightprodukter. Äter bara fullfeta saker, såsom fullfet creme fraiche, grädde, filmjölk (gärna gammaldags fil från Arla) turkisk yoghurt. Jag sockrar naturligtvis inte filen eller yoghurten. I filen har jag i kanel eller solrosfrön. I den turkiska yoghurten har jag i något av följande:  hallon, blåbär, ekologiskt vaniljpulver eller kokosflagor. I mitt kaffe har jag antingen grädde eller kokosfett (men absolut INTE  det silvriga paketet som finns att köpa i livsmedelaffärer).

Postat från WordPress för Android, samt lite redigerat i datorn.

1 Kommentar

En kommentar

  1. Majsan skriver:

    Det värsta är att man rekommenderar dessa lightprodukter till diabetiker. De två av mina barn som drabbades av denna sjuka, fick råd att (nå, jag fick rådet som förälder) övergå till lightmat – något jag gjorde i början då jag var helt novis men slutade upp med när jag förstod hur farliga dessa produkter egentligen är.

    Det förekommer inte light i mitt hem!! Hellre lite riktigt socker och fett i balanserad dos än alla tillsatser och kemikalier.

    Människan är lätt att lura när vi inte tar reda på fakta själv.

    Något som är gott att ha i yoghurt/filen är goji- och/ eller tranbär. Frisk smak och massa nyttigheter.

Kommentera

Använd gärna Gravatars i kommentarerna.

XHTML: Dessa kan du använda: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>