Torsdag med allmänt svammel

Ännu en regnig dag. :( Alltså ännu en dag där jag enbart får nöja mig med motionscykling. :/

Nåja… Vi åt bacon, ägg och halloumi till brunch idag. Jag var inte det minsta sugen på det, men jag hade lovat tjejerna, så det var  bara att göra det. Jag åt inte upp hälften ens, var inte så hungrig.

Imorgon blir det havregrynsgröt till tjejerna. Jag ska äta rysk yoghurt med bär samt LCHF-pones (som jag bakade igår kväll). Det är viktigt för mig att ha lite planering på mina frukostar, eftersom jag numera inte har så mycket att variera mig på eftersom jag inte längre äter bröd, knäckebröd, gröt, musli/cornflakes/sötade yoghurtar, osv.

Det jag äter till frukost är i princip detta:

1. Fil med solrosfrön och krossade linfrön, något LCHF-vänligt ”bröd”. (I nödfall Finn Crisp). Ibland varierar jag filen med enbart kanel på, men det blir jag inte så mätt på, så det brukar jag bara ha som kvällsmål. Kaffe med kokosfett, eventuellt med grädde.

2. Rysk eller turkisk yoghurt med bär eller kokosflingor och vaniljpulver. Något LCHF-vänligt bröd till (samma sak med Finn Crisp här). Kaffe med samma tillbehör som ovan.

3. Bacon, 2 stekta ägg, 100 gram halloumiost. Kaffe med samma innehåll som ovan.

4. Rester från gårdagens middag. Kaffe med tillbehör till.

5. Tonfiskröra med rödlök och creme fraiche samt några kokta ägg med majonnäs på. Men det där var det länge sedan jag åt nu, har varit lite less på kokta ägg. Kaffe med tillbehör.

Det som jag vill testa är kokospannkakor, men igår när jag var och handlade, så lyckades jag inte hitta någon gammaldags mjölk. :( I nödfall får jag kanske ta vanlig standardmjölk.

Jag har även köpt naturell keso som jag tänkt ha skivad purjolök på. Det har vi på jobbets frukostbuffé och det tycker jag är gott.

Nåja, det var lite om mina frukostvanor det. Eller man ska snarare kalla det brunchvanor. ;)

Idag blir det som sagt en innedag för oss. Diskmaskinen och tvättmaskinen är igång för fullt. Jag borde fixa med att föra över alla mina foton till ”backup- hårddisken” som Jonas köpt. Men just nu sitter Emmy och spelar vid den datorn där jag har alla mina foton. Hon sitter även och sjunger med i en låt som Rihanna just nu sjunger på VH1. Hon kan banne mig en massa låttexter. :) Hon gillar musik lika mycket som jag.

 

2 kommentarer

  1. Eva skriver:

    Kan inte Jonas köpa dig ett regnställ, så du slipper vara så väderberoende?

  2. Sandra skriver:

    Jag äter knappt heller ”vanligt” bröd, men skulle aldrig kunna leva utan knäckebröd eller polarknäcke, skulle kunna leva på det. Men i bland händer det att jag äter frallor från Contan!

Kommentera

Använd gärna Gravatars i kommentarerna.

XHTML: Dessa kan du använda: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>