Helgens middagar

Vi har testat nya saker till middag både igår och idag.

Igår gjorde vi kebab med pommes och sallad här hemma (men just det är inte så nytt iofs). Men det som var nytt med det, var att vi testade ett nytt kebabkött (plus en annan sås, men mer om det längre ner).

Jag börjar med att skriva om kebabköttet! Jag tycker inte om de där otäcka, tjocka, fyrkantiga kebabsplitten, jag vill ha de där tunna ”flarnen”. Vi har dock inte vågat testa annat kebabkött än de där hemska splitten, så jag har inte velat äta kebab på evigheter. Men igår vågade vi äntligen till på ett annat kött, nämligen DETTA. Och jäklar så gott det var!

Nu ska jag komma in på det allra viktigaste när det kommer till kebab, nämligen SÅSEN! I Ronneby/Karlskrona finns en speciell kebabsås som är EPISK! Man kan icke få denna sås i övriga Sverige, tro mig! Jag har provsmakat en hel del.  I övriga Sverige finns bara otäcka, majonäsiga och tjocka såser, som de dessutom snålar med. Man får en liten ynka klick sås. Ber man om extra så får man bara en halv deciliter, typ. Man ska ha MYCKET sås till kebab, och såsen ska vara rinnande, INTE tjock.

På kebabstället här i  Piteå så är såsen godkänd, men den smakar tyvärr inte helt som jag vill ha den *kräsen* och även där snålas det tyvärr med såsen.

I övriga Sverige serveras också den förhatliga, otäcka röda såsen till. Du skall icke hava röd sås till din kebab! Det är ett djungelordspråk från Ronneby/Karlskrona. ;)

Nåväl. Eftersom jag ju saknar Blekinge-såsen så himla mycket nu sen jag flyttade hit, så  har jag såklart försökt googla efter ett recept på den där ljuvliga såsen, men recepten är hemliga. Då har jag försökt hitta snarlika, och jag hittade  till slut ett recept som jag nu kört i några år. Men jag har inte varit helt nöjd med den heller. Sa jag att jag är kräsen när det gäller kebabsås? ;)

MEN! För ett tag sedan ramlade jag över ett annat recept. Och det receptet testade vi igår. Och hör & häpna! Den var faktiskt det närmaste Ronneby-sås jag smakat! Jag var i himmelriket! Så nu ska jag bara använda mig av det receptet i fortsättningen!

IMG_0918

 

 

Över till middagen idag, söndag då! Jo, det var så här: när jag var på min praktikplats i januari så satt jag och bläddrade i en veckotidning och hittade då ett recept, söndagsrulader,  som jag ville prova. Så det har vi gjort idag!  Det var jättegott! Såsen var jag särskilt nöjd med. Tyvärr glömde jag att fota dagens middag.

 

3 Kommentarer

3 kommentarer

  1. Messa skriver:

    Haha! Det hade ju kunnat vara jag som skrev det här om kebabsåsen. Du och jag har ju ondgjort oss över läskig kebabsås flera gånger. Jag ska absolut testa den här kebabsåsen och kanske till och med kebabköttet!
    Karlskrona/Ronneby-kebabsås rules!

  2. Sandra skriver:

    Inget slår såsen här. Såå god! Usch för tjocka äckliga såser:/

  3. Helena skriver:

    Mmm…ser gott ut! :) Själv tycker jag kebabsplitten är jättegoda, men vi köper det inte så ofta eftersom dottern inte gillar det…

Kommentera

Använd gärna Gravatars i kommentarerna.

XHTML: Dessa kan du använda: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>