Läste något bra…

Var på Apoteket igår och tog då deras tidning med mig hem. I slutet av tidningen fanns det en krönika, skriven av Carl Lindeborg. Han kallar sig för ”författare, coach och förändringsagent”. Jag hittar inte krönikan på nätet så jag kan inte länka till den, får därför skriva av en del direkt ur tidningen. Jag kursiverar de delar som jag tycker är extra bra.

Här kommer då delar av Carls krönika:

”Har du tänkt på att det nästintill varje dag pågår en dans av rädsla och mod inom oss? Kanske funderar vi på om vi ska våga vara raka och ärliga på jobbet, om vi ska våga ta på oss den där uppseendeväckande tröjan eller om vi ska våga säga ja, prova något nytt och förverkliga en dröm. Rädslorna, som många gånger är omedvetna, skapar ofta mer stress i tillvaron än vad vi behöver och dessutom håller de oss tillbaka.”

[klipp]

”Livet är lika med utveckling. Om vi låter oss själva stagnera  för länge eller köra varv på varv i samma ekorrhjul kommer vi på sikt att påverkas, både mentalt och fysiskt. Vi behöver då och då prova något nytt, testa våra vingar i det lilla eller det stora. Det är ofta i dessa lägen, när vi vill bryta invanda mönster som våra ”favoritspöken” vaknar till liv. Vi är på väg ut ur vår bekvämlighetszon och tankar som ”inte kan väl jag” eller ”vad ska folk tycka?” spinner lätt loss i hjärnan. ”

[klipp]

”När har du varit rädd eller oroad för något men ändå genomfört det? Då har du också varit modig. Rädsla +Handling = Mod. Hur blir man då ännu modigare? Först och främst handlar det om att vara nyfiken på sig själv och genomskåda den vanemässiga oron eller rädslan. Utmana den. Prova. Vad är det värsta som kan hända? Och det bästa? Det handlar om att välja en öppen och positiv mental inställning som hjälper på vägen. Och det innebär att våga misslyckas.”

[klipp]

”Om nu mod är lika med rädsla plus handling, var i ditt liv är det läge att peppa dig själv och agera? Hur kan du prova dig fram ett steg i taget med glimten i ögat? Fundera en stund, tänd ljuset, utmana dina vardagsspöken och våga prova något nytt”.

3 Kommentarer

3 kommentarer

  1. Anna skriver:

    Åh, vad den var bra!

    // KRAM

  2. Jonas skriver:

    Hehe ;) Ja, men det där var ju inspirerande. :)

  3. Andreas skriver:

    Låter som en väldigt läsvärd artikel. Jag skulle vilja ha en hel bok om sånt där! *självhjälpsboknarkoman* :)

Kommentera

Använd gärna Gravatars i kommentarerna.

XHTML: Dessa kan du använda: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>