Igår, måndag, så testade vi att laga en för oss ny matrecept efter ett recept från Anna.
Ingredienser (2 personer)
* 2 st kycklingfiléer
* 1 st rödlök
* Några cocktailtomater (jag använde 6-7 st)
* 2 burkar creme fraiche med paprika & chili (det är gott med mycket sås :D )
Så här gjorde jag:
1. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i en stekpanna.
2. Skär löken i stora bitar.
3. Lägg i creme fraichen, löken och kycklingen i en gryta.
4. Låt sjuda i 10 minuter.
5. Dela under tiden cocktailtomaterna i halvor.
6. När 5 minuter återstår så lägger du i cocktailtomaterna i grytan.
Servera med pasta.
Detta blev rätt så starkt. :) Jonas och jag, som gillar stark mat, behövde inte ens krydda på med vår chili explosion.
Anna tipsar om att man kan spä ut med matlagningsgrädde om man inte gillar stark mat.
Ja, det blev överraskande gott (och kryddstarkt) för hur enkelt receptet var. En vinnare om man är trött någon dag och vill laga något enkelt!
Det är det som är det fina med Cremfraischen med chilismak, att man inte behöver krydda något. Man kan även reducera smaken på det starka, med lite strösocker. Så kan du byta ut kycklingen mot räkor! En snabb rätt om man har bråttom!
Jag brukar även använda denna till fisk:
Lägg bitar av tex hookie eller annan fisk i en form. Salta och peppra. Häll över cremfraischen och ställ in i ugnen på 200 grader tills fiskköttet är vitt ( ca 20 min ) servera med ris eller potatis.
Pts: Jonas, Vet du… Maggan ( din kusin ) han är rätt lätt att muta på besök! Behöver bara säga Middag! :D
// Kram
Creme fraiche paprika & chili är riktigt god, vi brukar använda den med stekt bacon, till pasta. Hjumlans gott! :)
Ah, ännu en variant på den berömda Baconpastan där. :D
Vi får testa den varianten tycker jag. :)
Mm, ser väldigt gott ut! :)
Hemma hos oss har vi strimlad (tändsticksformat) i istället för tomaterna.
Mums!
Glömde ju skriva morötter!