Skärgårdsgryta

Nej, detta har inte blivit en renordlat receptblogg, men jag vill gärna dela med mig av detta fiskrecept.


Ingredienser:

* 1 pkt (400 g) djupfryst fisk (t.ex. torsk)
* 2 msk smör
* 2 msk vetemjöl
* 1 burk/förpackning krossade tomater
* ½ fiskbuljongtärning
* 1-2 paprikor (jag använder röd paprika)
* ½ dl vatten (ev. lite mer vid behov)
* Dill
* Persilja


Gör så här:

1. Tina fisken så mycket att den går att skära i tärningar.
2. Fräs samman mjöl och margarin.
3. Häll i tomatkrossen och låt koka upp.
4. Tillsätt fisken, buljongtärningen, paprika och vatten.
5. Låt sjuda i ca 10 minuter, spä med mera vatten om så behövs.
6. Blanda till sist i dill och persilja och låt det bli genomvarmt.

Servera med potatis. (Men jag gör helst pressad potatis till denna rätt).

2 Kommentarer

2 kommentarer

  1. Jonas skriver:

    Det är bara att erkänna, mycket av dina tankar och funderingar kretsar kring mat. :D

    <3

  2. Maya skriver:

    Låter gott! Det ska jag prova ngn dag.

Kommentera

Använd gärna Gravatars i kommentarerna.

XHTML: Dessa kan du använda: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>