EFIT 220312

6 Kommentarer

Måndagslistan

Hittade denna lista hos Erica.

Hur gammal är du om fem år?

Då är jag 53 (!!!!) år.

Vem var den senaste du träffade?

Min familj.

Hur lång är du?

153 cm. Har krympt en centimeter.

Vilken var den senaste filmen du såg?

Minns inte. Har inte haft något filmsug nu den senaste tiden, tyvärr.

Vem ringde du senast?

Oj, det vet jag inte. Kanske sonen för att be om bärhjälp med handlingspåsarna från bilen nere i garaget och upp till lägenheten.

 Hur löd ditt senaste SMS och till vem?

”Jonas ska ha bilen”. Skrev till min äldsta dotter.

Vad är (kommande) veckans planer?

VILA!

Föredrar du att ringa eller skicka sms?

Sms före att ringa. Men helst vill jag maila!

Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?

Gifta. Dom gifte sig 1975, när jag var två år. Så dom har varit gifta i 47 år i år!

När träffade du senast din mamma?

Oj, det var i maj förra året, på min farmors urnsättning. Hoppas mamma & pappa snart kommer hit upp och hälsar på.

Vilken ögonfärg har du?

Blå.

När vaknade du idag?

Ca 9.00. Men somnade om.

Har du någon gång hittat en katt?

Nej. 

Vilka är dina favoritplatser?

Hemma, Gläntan (Sandängesstranden), Pitholmsheden.

Vilka platser föredrar du minst?

Tvättstugan.

Var tror du att du befinner dig om tio år?

Är förhoppningsvis fortfarande gift med Jonas då. Vi är bosatta i en tvåa här i centrala stan, bara han och jag. (Nu har ju ett av mina barn flyttat ut, så om 10 år så är garanterat de andra två också utflyttade). Förhoppningsvis är jag också mormor då. Hoppas också att våra två katter lever då.

Vad skrämde dig som barn?

Åska, krig, att någon i min familj skulle dö.

Vem fick dig att skratta senast?

Det var nog nåt på TikTok.

Är du för ung för att äga vinylskivor?

Nej, jag hade en massa LP-skivor. Dom finns fortfarande kvar här i min ägo. Har en skivspelare också, men lyssnar tyvärr alldeles för sällan på dom.

Har du stationär eller bärbar dator?

Både och. Har nyligt köp en begagnad iMac från mResell, så nu sitter jag aldrig med laptopen (en pc, avskydde den). Har nu rensat allt på den och flyttat det hit till mac:en. Har tänkt sälja laptopen snart. Har även en iPad Air 3, även den köpt begagnad på mResell. mResell och Apple äger. :p

Sover du med eller utan kläder på dig?

Utan! Dels är jag van vid det, och sen är jag i ”tantåldern” nu, och får då svettattacker ibland och måste då kasta av mig täcket.

Hur många kuddar har du i sängen?

En tempurkudde. Ett måste för min dumma nacke som gör ont annars.

Hur många landskap har du bott i?

2. Blekinge och Norrbotten.  

Har du någon gång spytt på fyllan?

Ja, tyvärr. 1 gång.

Föredrar du skor, strumpor eller barfota?

Strumpor inomhus, skor utomhus och på jobbet.

Är du social?

Beror på sammanhanget. Pratar ju på arbetet, mm. Men trivs bäst att bara vara med familjen där jag kan vara mig själv.

Vilken är din favoritglass?

Nogger.

Tycker du om kaffe?

Ja 

Vad dricker du till frukost?

Kaffe, vatten eller juice.

Sover du på någon särskild sida?

Föredrar att ligga på höger sida.

Kan du spela poker?

Nej. Kan spela ”Finns i sjön”. :-D Spelat det mycket med barnen. Jag och barnens pappa spelade mycket kort när vi träffades för 30 år sen. Tror vi spelade Bluffstopp och Hej Knekt. Men jag har glömt hur man spelar dessa. Men jag har ”Harpan” på iPaden, det är kul att spela.

Tycker du om att mysa?

Japp. Gillar levande ljus, osv. Gillar att gå på mysiga restauranger, bo på hotell.

Känner du någon som har samma födelsedag som du?

Ja, 2 nätvänner samt min ena kusin.

Kan du några andra språk än svenska?

Engelska och tyska.

Har du någonsin åkt ambulans?

Nej.

Föredrar du havet eller en pool?

Havet! Jag älskar havet! Skulle aldrig kunna bo i inlandet och vara utan havet.

Vad spenderar du helst pengar på?

Försöker att inte shoppa så mycket nu eftersom jag ska bygga på min buffert och på mina fonder. :D Men jag gillar att köpa schampoo, balsam, duschcremer, pennor, Muminmuggar, vissa retroprylar (tex glasprydnader, tallrikar, mm).

Har du någon gång testat att röka?

Blev TVINGAD att ta ett bloss på en cigarett av en sk. kompis när jag var 6-8 år. Hon hotade med att det skulle bli krig om jag inte gjorde det, och som jag skrev här ovan så var det en av mina största rädslor när jag var barn, och det visste hon såklart. Men efter det så har jag ALDRIG ens tänkt tanken att prova.

Vad var det senaste du stoppade i munnen?

Cashewnötter.

Vem är den roligaste människan du känner?

Ingen aning?

Välj ett ärr på din kropp?

Har 2 ärr efter 2 st borttagna födelsemärken, samt ett ärr efter mina 3 kejsarsnitt.

Var togs din profilbild för din blogg?

Har ingen bild här.

Kan du byta olja på bilen?

Nej, det är sånt man lejer bort. :D

Vilken var den senaste boken du läste?

Jag lyssnade på ”Man dör inte att stress, man slutar bara leva” på Nextory.

Läser du dagstidningen?

Ja. Vi har Piteåtidningen på webben. Så jag läser den i datorn/paddan/mobilen.

Prenumererar du på någon veckotidning?

Nej. Hinner ändå aldrig läsa den. Har en tidning här på köksbordet som jag köpte för flera veckor sen, men som jag fortfarande inte läst.

När var du i kyrkan senast?

I kyrkan: Gabriels (min brorson) dop i augusti 2019, i Malmö.
I ett kapell: på min älskade farmors begravning i februari 2021, i Karlshamn. Så ledsamt och hemskt. :( :(

Är du troende?

Nej, jag är ateist.

2 Kommentarer

Nästan en månad sen…

… som jag skrev sist. Har många gånger tänkt skriva här, men sen har det aldrig blivit av.

Man jobbar heltid, kommer hem och då ska det lagas mat, tvättas, plocka in och ur diskmaskinen, mata alla djuren, få sig lite egentid, spela Hayday, sova. Sen nästa dag är det samma sak. :D

Jag har blivit besatt av ekonomi. Följer många bra ekonomikonton på Instagram som jag blir så himla inspirerad av.

Jag köper fonder, räknar på min ekonomi (vad kan jag spara in på, hur kan jag kategorisera allt, hur mycket ska jag spara i varje kategori, kollar in hur det går med fonderna, osv). Ja, är en aningens besatt, för det är så himla kul!

Nu ska jag snart gå och lägga mig och spela Hayday. Börjar kl.12 imorron. Ska vara där en stund innan och ta ett snabbtest (covid). Dotterns pojkvän fick reda på att han hade corona igår, så jag blev hemskickad från jobbet igår och har varit även hemma idag. Detta för att min chef skulle kolla upp vilka riktlinjer som gäller för oss som jobbar på äldreboende. Vår samordnare ringde mig idag, så jag får lov att jobba imorron, har ju tagit 3 sprutor och varken jag eller dottern har symtom.

Eftersom jag börjar strax före 12 så behöver jag inte somna så tidigt, så idag kan jag och maken kolla på ”Sommaren med släkten” och ”Helt perfekt” som visas på Kanal5 senare ikväll/natt. Skitroliga program, måste ses om man inte gjort det! Men först lite Hayday-spelande i sängen som sagt. Tillsammans med katterna. <3

Lämna en kommentar

27 december 2021

Nu är då julhelgen över. Jag skulle ha jobbat på julafton mellan kl. 7-15, men blev inte så. Lite synd, för jag gillar att jobba dag på julafton. Det är mysigt. :)

Anledningen till att jag inte kunde jobba är att jag varit hemma sjuk från jobbet sedan den 20:e. Är fortfarande inte frisk, så idag fick jag ringa min hälsocentral och be dom skriva ett sjukintyg. Så nu är jag sjukskriven i några dagar till.

Jonas började bli förkyld den 15:e, sen smittade han ner mig och sonen. Men även på jobbet har jag hört att det varit många av mina arbetskamrater som är/har varit sjuka, så det är mycket som går nu.

För att byta ämne så har vi nu hämtat hem vår nya familjemedlem. Hon heter Bon och är snart 13 veckor. Det är en liten kattunge.

1 Kommentar

Fredag 8/10

Nu var det ett litet tag sen jag skrev. Det var inte tänkt att vara ett så pass långt uppehåll, men jag skyller på nya jobbet.

Vi är ju en ny arbetsgrupp på 10 personer (men ännu så länge är vi bara 8 st som jobbar, de andra två kommer senare) som ska öppna upp en nygammal demensavdelning. Den har renoverats under ett antal månader (exakt hur många har jag ingen koll på). Renoveringen skulle egentligen vara klar i början av september, men har fått skjutas fram. Så under tiden så har vi 8 personer fått vara utspridda på 3 andra avdelningar på vårt boende. Det har varit rätt jobbigt att bara ha blivit inkastad på en ny avdelning och då lära känna den personalen och deras ”vårdtagare” (boende). Så jag har känt mig rätt trött i huvudet.

Men denna vecka ska vår avdelning ha blivit färdigrenoverad. Det är slutbesiktning i början av nästa vecka, sen ska vi då börja flytta in möbler och inreda så som vi vill ha det och sedan ska det flytta in 15 nya vårdtagare (boende) lite efter hand. Men allt beror på hur det går på slutbesiktningen.

Nåja, vi är inte där än. Idag är det bara fredag och jag har kollat på Doobidoo. Kl. 21 så bytte jag över till Idol. Har börjat följa det lite grann nu. Jag håller på Amena, Erik Elias och Fredrik.

I övrigt är det EPA-problem igen för dottern. Jag är så LESS på denna epa! Den bara krånglar. Jag får migrän bara av att tänka på den. :D

Lämna en kommentar

Tisdag

Nu är det återigen kväll. Skriver alltid på kvällarna, och jag måste ha musik i lurarna. Dels för att ”skärma av mig” och dels för att få lite inspiration att skriva.

Jag tog en sovmorgon även idag. Jag har semester nu. Börjar mitt nya jobb nästa vecka, så jag passar på att sova lite. :D Sen är det ju så mysigt att mysa med Cornis, hon sover alltid mellan oss i vår säng varje natt.

Ida kom hit efter sitt jobb (hon slutar kl. 12) och hämtade kokta potatisar som blev över från gårdagens middag. Jag hade tänkt steka upp dom själv idag, men orkade inte. Så Ida fick dom istället. Det var ju bra, då slapp jag kasta dom.

När Ida gått så gick jag ner till trafikskolan som ligger alldeles nära oss för att hämta saker som vi ska ha när vi ska bli handledare för Emmy. Hon blir 16 år om ca 3 veckor och ska då börja övningsköra. Men tack vare att hon har epan så kan hon redan väldigt mycket.

Sedan var det dags att åka och ta det regelbundna cellprovet (tas var tredje år) på sjukhuset. För mig är det jätteviktigt att göra det provet. En nätvän till mig gick nämligen bort i livmoderhalscancer för många år sen, och hon sa till mig (när hon var väldigt sjuk :( ) att aldrig strunta i att lämna cellprov, för det hade hon gjort. Därför upptäcktes inte hennes cancer i tid. Så vart tredje år gör jag detta och tänker då på B.

Efter det så åkte jag och tankade bilen med några liter dyr diesel. Jag åkte även till Djurmagasinet och köpte en ”säng” till Emmys kanin Herman, samt lite att tugga på till honom. Jag överraskade Emmy med det, jag älskar att överraska.

Sen var jag lite lat, så jag och Linus åkte och åt middag på Max. Emmy skulle äta på stan med sin kompis. Jonas fick fixa sig något eget, så han köpte en pizza i den ena restaurangen som ligger i gatuplanet i vårt hyreshus. Väldigt bra att ha restauranger så nära. Vi har även 4 andra matställen i jättenära anslutning till vårt hyreshus (alltså totalt 6 st). Bara att välja och vraka. :D Älskar att bo centralt.

Naturligtvis har jag tvättat även idag. :D Idag blev det två maskiner.

Over and out!

Lämna en kommentar

Ny vecka

Måndag idag. Ska strax gå och lägga mig, men tänkte skriva ner några rader.

Min dag började väldigt tråkigt. Fick ett dödsbud av en släkting på Jonas sida som gick bort väldigt hastigt igår. :( Jag blev väldigt chockad, för detta hade jag verkligen inte väntat mig. :(

Nu räcker det med dödsfall! I år har min farmor, barnens farmor, min farmors lillasyster, Mattias (han blev mördad), och nu dödsfallet igår då.

Ringde Försäkringkassan för att höra när dom tänkt att betala ut mina pengar. Det var sagt den 25/8, men det kan jag nog glömma. Fick inga besked om nån utbetalning, så jag får helt enkelt ta av mina sparpengar för att kunna betala mina räkningar. Grrrrrrrr!

Vid lunchtid så var jag hos ”min” fysioterapeut, Mari. Jag har ju hälsporre sedan 4 månader tillbaks. Men nu har den blivit lite bättre, så jag behöver inte någon mer stötvågsbehandling (inte just nu iallafall). Har däremot fått ont på utsidan av höger fot, så det fick hon kolla när jag ändå var där. Hon sa att det var en mjukdelsskada eftersom jag gått på väldigt kuperad mark. Så jag ska smörja med Voltaren-salva där.

Sen gick jag hem. Ida var här då och Emmy hade kommit hem från skolan. Jag berättade om dödsfallet för barnen, som ju självklart också blev chockade av händelsen. Ida och jag skulle åka och veckohandla med henne. Hon vill handla på Willys, så vi åkte dit.

När vi handlat klart där så släppte jag av Ida hemma hos sig med sina påsar. Jag och Emmy fortsatte till Coop och storhandlade åt oss. Hem och packa in i kyl och frys. Sätta igång en maskin disk och tvättmaskin nr 2 för dagen. Sen satt jag i soffan en liten stund. Det var nån svensk, svartvit film på tv. Jag gillar såna filmer.

Sen var det dags att laga middag. Idag blev det sprödbakad fisk med potatis. Sen diskmaskin nr 2 igång, samt tvättmaskin nr 3. Neverending story, det där med disk och tvätt. :)

In i duschen och landa i soffan. Vid 20 skrev Emmy och ville bli hämtad hos sin kompis. Hon hade inte kört epan dit idag.

Ja, det var min dag det. Nu ska jag göra kvällssysslorna här, sen krypa ner i sängen med Jonas och Cornis.

Avslutar med en bild på Emmys kanin Herman. Han är född den 11 maj, i Skellefteå. :D

Lämna en kommentar

EFIT 210822

Idag har jag varit med i EFIT för första gången på några år. :D

Klicka på första bilden för att läsa och sedan bläddra vidare. :) Kommentera gärna. :)

4 Kommentarer

Måndag

Idag har jag inte legat i som jag brukar. :D Hade bestämt att ta det lite lugnt idag.

Vi var bara iväg till Djurmagneten med Emmys kanin Herman. Han hade lite vassa klor, så han fick ta bort lite. Han är 3 månader nu.

Sen satt jag här hemma och la över en massa gammalt som jag haft på ett antal usb-minnen. La över det till min nya, externa hårddisk på 1Tb som jag köpte i förra veckan. Ska fortsätta att lägga över lite annat där också senare. Har en del att göra nu de kommande dagarna. Återkommer nog om det i senare inlägg.

Kl. 17 var vi bjudna på middag hemma hos Jonas föräldrar. Det är alltid lika trevlig. Idag var det extra trevligt eftersom Jonas bror Micke är här ”hemma” med sin sambo Micke. Dom bor annars i Stockholm där de har en klädaffär. Så dom var också där, plus Jonas syster Anna med maken Björn. Deras barn var upptagna med annat idag, så dom kom inte.

Vi fick kyckling med ris och currysås. Jättegott! Skönt att slippa laga mat också.

Väl hemma igen så såg jag och Jonas på Emil Hansius senaste YouTube-video. Som vanligt så får vi skratta mycket. :D

Imorgon ska jag veckohandla tillsammans med alla pensionärer på Coop. Kanske åka och lämna lite skräp på Bredviksberget. Det är Emmys sista sommarlovsdag dessutom. På onsdag börjar hon första året på gymnasiet. Spännande!

Nu ska jag gå och hänga tvätt, sen ska jag och katten gå och lägga oss. Jonas brukar ansluta en stund efter oss. Katten brukar gå ut i vardagsrummet och tjata på honom att han också ska komma.

Lämna en kommentar

Tiden går

Jisses, nu har det gått snart 2 ÅR (!!!) sen jag skrev sist.

Jag har funderat mycket på hur jag ska göra med bloggen. Skriva, lägga ner? Har beslutat mig för att ha den kvar, den är ju lite av en dagbok. Jag tänker också börja skriva här lite mer frekvent.

Så jag har faktiskt utökat mitt utrymme på Manufrog.

Är det nån som läser detta? Lämna gärna en kommentar isåfall.

1 Kommentar