27 december 2021

Nu är då julhelgen över. Jag skulle ha jobbat på julafton mellan kl. 7-15, men blev inte så. Lite synd, för jag gillar att jobba dag på julafton. Det är mysigt. :)

Anledningen till att jag inte kunde jobba är att jag varit hemma sjuk från jobbet sedan den 20:e. Är fortfarande inte frisk, så idag fick jag ringa min hälsocentral och be dom skriva ett sjukintyg. Så nu är jag sjukskriven i några dagar till.

Jonas började bli förkyld den 15:e, sen smittade han ner mig och sonen. Men även på jobbet har jag hört att det varit många av mina arbetskamrater som är/har varit sjuka, så det är mycket som går nu.

För att byta ämne så har vi nu hämtat hem vår nya familjemedlem. Hon heter Bon och är snart 13 veckor. Det är en liten kattunge.

Lämna en kommentar

Fredag 8/10

Nu var det ett litet tag sen jag skrev. Det var inte tänkt att vara ett så pass långt uppehåll, men jag skyller på nya jobbet.

Vi är ju en ny arbetsgrupp på 10 personer (men ännu så länge är vi bara 8 st som jobbar, de andra två kommer senare) som ska öppna upp en nygammal demensavdelning. Den har renoverats under ett antal månader (exakt hur många har jag ingen koll på). Renoveringen skulle egentligen vara klar i början av september, men har fått skjutas fram. Så under tiden så har vi 8 personer fått vara utspridda på 3 andra avdelningar på vårt boende. Det har varit rätt jobbigt att bara ha blivit inkastad på en ny avdelning och då lära känna den personalen och deras ”vårdtagare” (boende). Så jag har känt mig rätt trött i huvudet.

Men denna vecka ska vår avdelning ha blivit färdigrenoverad. Det är slutbesiktning i början av nästa vecka, sen ska vi då börja flytta in möbler och inreda så som vi vill ha det och sedan ska det flytta in 15 nya vårdtagare (boende) lite efter hand. Men allt beror på hur det går på slutbesiktningen.

Nåja, vi är inte där än. Idag är det bara fredag och jag har kollat på Doobidoo. Kl. 21 så bytte jag över till Idol. Har börjat följa det lite grann nu. Jag håller på Amena, Erik Elias och Fredrik.

I övrigt är det EPA-problem igen för dottern. Jag är så LESS på denna epa! Den bara krånglar. Jag får migrän bara av att tänka på den. :D

Lämna en kommentar

Tisdag

Nu är det återigen kväll. Skriver alltid på kvällarna, och jag måste ha musik i lurarna. Dels för att ”skärma av mig” och dels för att få lite inspiration att skriva.

Jag tog en sovmorgon även idag. Jag har semester nu. Börjar mitt nya jobb nästa vecka, så jag passar på att sova lite. :D Sen är det ju så mysigt att mysa med Cornis, hon sover alltid mellan oss i vår säng varje natt.

Ida kom hit efter sitt jobb (hon slutar kl. 12) och hämtade kokta potatisar som blev över från gårdagens middag. Jag hade tänkt steka upp dom själv idag, men orkade inte. Så Ida fick dom istället. Det var ju bra, då slapp jag kasta dom.

När Ida gått så gick jag ner till trafikskolan som ligger alldeles nära oss för att hämta saker som vi ska ha när vi ska bli handledare för Emmy. Hon blir 16 år om ca 3 veckor och ska då börja övningsköra. Men tack vare att hon har epan så kan hon redan väldigt mycket.

Sedan var det dags att åka och ta det regelbundna cellprovet (tas var tredje år) på sjukhuset. För mig är det jätteviktigt att göra det provet. En nätvän till mig gick nämligen bort i livmoderhalscancer för många år sen, och hon sa till mig (när hon var väldigt sjuk :( ) att aldrig strunta i att lämna cellprov, för det hade hon gjort. Därför upptäcktes inte hennes cancer i tid. Så vart tredje år gör jag detta och tänker då på B.

Efter det så åkte jag och tankade bilen med några liter dyr diesel. Jag åkte även till Djurmagasinet och köpte en ”säng” till Emmys kanin Herman, samt lite att tugga på till honom. Jag överraskade Emmy med det, jag älskar att överraska.

Sen var jag lite lat, så jag och Linus åkte och åt middag på Max. Emmy skulle äta på stan med sin kompis. Jonas fick fixa sig något eget, så han köpte en pizza i den ena restaurangen som ligger i gatuplanet i vårt hyreshus. Väldigt bra att ha restauranger så nära. Vi har även 4 andra matställen i jättenära anslutning till vårt hyreshus (alltså totalt 6 st). Bara att välja och vraka. :D Älskar att bo centralt.

Naturligtvis har jag tvättat även idag. :D Idag blev det två maskiner.

Over and out!

Lämna en kommentar

Ny vecka

Måndag idag. Ska strax gå och lägga mig, men tänkte skriva ner några rader.

Min dag började väldigt tråkigt. Fick ett dödsbud av en släkting på Jonas sida som gick bort väldigt hastigt igår. :( Jag blev väldigt chockad, för detta hade jag verkligen inte väntat mig. :(

Nu räcker det med dödsfall! I år har min farmor, barnens farmor, min farmors lillasyster, Mattias (han blev mördad), och nu dödsfallet igår då.

Ringde Försäkringkassan för att höra när dom tänkt att betala ut mina pengar. Det var sagt den 25/8, men det kan jag nog glömma. Fick inga besked om nån utbetalning, så jag får helt enkelt ta av mina sparpengar för att kunna betala mina räkningar. Grrrrrrrr!

Vid lunchtid så var jag hos ”min” fysioterapeut, Mari. Jag har ju hälsporre sedan 4 månader tillbaks. Men nu har den blivit lite bättre, så jag behöver inte någon mer stötvågsbehandling (inte just nu iallafall). Har däremot fått ont på utsidan av höger fot, så det fick hon kolla när jag ändå var där. Hon sa att det var en mjukdelsskada eftersom jag gått på väldigt kuperad mark. Så jag ska smörja med Voltaren-salva där.

Sen gick jag hem. Ida var här då och Emmy hade kommit hem från skolan. Jag berättade om dödsfallet för barnen, som ju självklart också blev chockade av händelsen. Ida och jag skulle åka och veckohandla med henne. Hon vill handla på Willys, så vi åkte dit.

När vi handlat klart där så släppte jag av Ida hemma hos sig med sina påsar. Jag och Emmy fortsatte till Coop och storhandlade åt oss. Hem och packa in i kyl och frys. Sätta igång en maskin disk och tvättmaskin nr 2 för dagen. Sen satt jag i soffan en liten stund. Det var nån svensk, svartvit film på tv. Jag gillar såna filmer.

Sen var det dags att laga middag. Idag blev det sprödbakad fisk med potatis. Sen diskmaskin nr 2 igång, samt tvättmaskin nr 3. Neverending story, det där med disk och tvätt. :)

In i duschen och landa i soffan. Vid 20 skrev Emmy och ville bli hämtad hos sin kompis. Hon hade inte kört epan dit idag.

Ja, det var min dag det. Nu ska jag göra kvällssysslorna här, sen krypa ner i sängen med Jonas och Cornis.

Avslutar med en bild på Emmys kanin Herman. Han är född den 11 maj, i Skellefteå. :D

Lämna en kommentar

EFIT 210822

Idag har jag varit med i EFIT för första gången på några år. :D

Klicka på första bilden för att läsa och sedan bläddra vidare. :) Kommentera gärna. :)

4 Kommentarer

Måndag

Idag har jag inte legat i som jag brukar. :D Hade bestämt att ta det lite lugnt idag.

Vi var bara iväg till Djurmagneten med Emmys kanin Herman. Han hade lite vassa klor, så han fick ta bort lite. Han är 3 månader nu.

Sen satt jag här hemma och la över en massa gammalt som jag haft på ett antal usb-minnen. La över det till min nya, externa hårddisk på 1Tb som jag köpte i förra veckan. Ska fortsätta att lägga över lite annat där också senare. Har en del att göra nu de kommande dagarna. Återkommer nog om det i senare inlägg.

Kl. 17 var vi bjudna på middag hemma hos Jonas föräldrar. Det är alltid lika trevlig. Idag var det extra trevligt eftersom Jonas bror Micke är här ”hemma” med sin sambo Micke. Dom bor annars i Stockholm där de har en klädaffär. Så dom var också där, plus Jonas syster Anna med maken Björn. Deras barn var upptagna med annat idag, så dom kom inte.

Vi fick kyckling med ris och currysås. Jättegott! Skönt att slippa laga mat också.

Väl hemma igen så såg jag och Jonas på Emil Hansius senaste YouTube-video. Som vanligt så får vi skratta mycket. :D

Imorgon ska jag veckohandla tillsammans med alla pensionärer på Coop. Kanske åka och lämna lite skräp på Bredviksberget. Det är Emmys sista sommarlovsdag dessutom. På onsdag börjar hon första året på gymnasiet. Spännande!

Nu ska jag gå och hänga tvätt, sen ska jag och katten gå och lägga oss. Jonas brukar ansluta en stund efter oss. Katten brukar gå ut i vardagsrummet och tjata på honom att han också ska komma.

Lämna en kommentar

Tiden går

Jisses, nu har det gått snart 2 ÅR (!!!) sen jag skrev sist.

Jag har funderat mycket på hur jag ska göra med bloggen. Skriva, lägga ner? Har beslutat mig för att ha den kvar, den är ju lite av en dagbok. Jag tänker också börja skriva här lite mer frekvent.

Så jag har faktiskt utökat mitt utrymme på Manufrog.

Är det nån som läser detta? Lämna gärna en kommentar isåfall.

1 Kommentar

November

Jaha, då har det redan gått över en månad sen jag skrev nåt sist. Hade ju tänkt skriva oftare, men men…

Vad har då hänt på denna månaden? Jo, bl.a. detta:

Vi har satt på dubbdäcken på bilen. Eftersom jag pendlar 6 mil ToR varje vardag så är det ett måste med dubbat nu. Det har inte varit så många kalla morgnar än så länge, men jag vill inte blir överraskad.

Min systerdotterson Frank har haft 1-årskalas förra helgen, så då var vi där och grattade honom.

Franks tårta

Ida har fyllt 22 år. Imorgon eftermiddag ska vi ha ett litet kalas för henne. Hon har beställt smörgåstårta och prinsesstårta, så det ska det bli.

Imorgon förmiddag så ska vi åka och kolla in ett naturbruksgymnasium här i närheten. Emmy ska ju välja till gymnasiet om 1 år. För ca 1 månad sen var vi och besökte Ingelstads Naturbruksgymnasium (det ligger i Småland) när dom hade öppet hus. Men det var inget för Emmy.

På söndag så ska jag och Emmy yoga på gymmet. Kanske kör jag även ett eller två varv på Milon också.

1 Kommentar

Oktober

Första dagen på denna månad. Det är även första dagen som jag åter igen börjar äta D-vitamin (äter det oktober-mars/april). Nu i sommar så köpte jag ett nytt märke att testa, ”Puori” heter det. Det är Dietdoctor som tipsar om det.

När jag köpte D-vitaminet så köpte jag även magnesiumet som han även tipsar om där på den sidan. Magnesiumet har jag ätit nu i några dagar.

Idag har jag betalat för ännu ett år på webbhotellet. Ibland tänker jag att jag inte längre ska ha kvar bloggen, men vad är egentligen 288 kr på ett år… Har ju ändå skrivit en del här, så det är ju kul att ha kvar.

Just nu provkör vi den nya toppmatade tvättmaskinen som köptes i helgen. Elon kom och installerade den idag. Vi har en tvättstuga här i hyreshuset, och nu är det Ida som skött tvättandet här hemma, hon är arbetslös och gillar att tvätta. :D

Men snart ska hon ut på nån aktivitet i AF:s regi, så då blir det bökigt med tvätten. Jag har INTE lust att tillbringa mina kvällar efter jobbet i tvättstugan. Så då fick det bli en egen maskin igen.

Nu blir det snart sängen för mig, klockan är 20.30 och min klocka ringer 05.00. Då är det dags att stiga upp och gå till jobbet igen. Idag hade vi för övrigt en VÄLDIGT rolig dag på jobbet med mycket skratt, det var t.o,m så att tårarna rann (av skratt då alltså).

Lämna en kommentar

App-tips!

Jag är inte betald för att skriva detta inlägg, jag är helt enkelt bara NÖJD!

Det hela började med att min yngsta dotter ville ha nån app för att kunna lyssna på ljudböcker. Mitt val föll på Nextory. Både hon och jag har ett eget konto där. Det kostar mig 199 kr/månaden. Till en början använde jag det väl inte så mycket.

Men så började jag läsa dom Lars Kepler-böckerna som jag hade hemma i bokhyllan. Men eftersom de var så jäkla bra och spännande så ville jag lyssna i bilen på väg hem från jobbet (vill inte lyssna när jag kör dit, för då lyssnar jag på morgonradion på P4 Blekinge, det är så mysigt).

Så jag började lyssna lite där. Men det var så bökigt att koppla upp mig på bluetooth-systemet i bilen, det tog säkert 10 minuter innan jag kunde börja köra hemåt, så då struntade jag i det. Då började jag istället läsa i appen så fort vi hade rast på jobbet. Det funkar bra och jag läser numera oftast varje dag på rasterna. Läser också i sängen varje kväll. Då använder jag min iPad till det.

Denna veckan har jag varit hemma på jobbet pga sjukdom och har då hunnit läsa lite med appen i min iPad. Jag håller på med flera böcker på en och samma gång nu. Men idag har jag läst bara i en bok; ”Avdelning 73” av Sofie Sarenbrant. Har i princip läst ut hela boken idag. Har också hunnit börja på hennes nästa bok ”Tiggaren”.

Så jag vill varmt rekommendera appen Nextory. Jag som alltid har haft flera bokhyllor med böcker, har börjat göra mig av med böckerna när jag läst ut dom. Alla Kepler-böcker gav jag t.ex. till en arbetskamrat. Jag läser ju sällan om en bok när den är utläst. Har vissa böcker som jag dock vill spara, men jag har tänkt att vi ska skaffa oss en mindre bokhylla med dörr, så att dom inte syns.

Dessutom betalar jag ju 199 kr/månad, och det får jag inte många böcker för om jag vill köpa dom bara för att läsa en gång.

Lämna en kommentar