It’s a rainy day

Japp, det är det idag. Tråkigt nog. Det blåser också, så nu blåser alla fina höstlöv bort från träden. Jag som inte ens hunnit fota några fina höstbilder pga mulet väder den senaste tiden. :(

Kommer iallafall att tänka på denna låten nu:

https://www.youtube.com/watch?v=R8dpA83LvmM

Det är en låt som jag lyssnat på mååååååånga gånger i min ungdom.

Lämna en kommentar

Buzzador – vårtplåster

img_2240

Jag kom med i Buzzadors kampanj för att testa vårtplåster. Det var bra att jag kom med, för här hemma har vi haft problem med fotvårtor. Men dessvärre (för detta test) så hade ingen här hemma någon fotvårta, så jag har inte fått tillfälle att testa något plåster.

Lämna en kommentar

Just NU!

Nu är middagen lagad och ligger i våra magar. Middagsdisken diskas i maskinen. Jag har tvättat upp sängkläderna och överkastet och bäddat rent i vår säng.

Det står en plåt med fröknäcke i ugnen. Snart ska jag in och duscha. Sonen och äldsta dottern har gått till Coop. Yngsta dottern är inne på sitt rum och youtubar. Jonas sitter i ett flygplan över norska havet just nu, han kommer hem omkring midnatt. Han har varit på Island med jobbet. Han åkte dit tidigt i torsdags.

Lämna en kommentar

17 september

Det var verkligen inte igår som jag skrev här. :D

Jag skrev pyttelite början av sommaren. Så vad har då hänt från då till nu?

Jo, bl.a detta!

Mina föräldrar varit hit på besök i slutet av juni. Det var roligt att få visa dom runt här, plus att dom ju även fick träffa Jonas föräldrar. Det var då verkligen på tiden!

Jag har haft semester i 4 veckor, varav jag njöt de mittersta 2 veckorna. De andra två (den första veckan och den sista veckan) så längtade jag bara tillbaks till jobbet. Det var samma sak förra året på min semester…

Jag och sambon har sett Bo Kaspers här i stan, på borggården, Furunäset (i slutet av juni). Vi har också sett på Euskefeurat (i slutet av juli) på PDOL, samt sett Arvingarna (i början på augusti) uppe på Spafyren på Pite Havsbad (då var även yngsta dottern med).

Bo Kaspers
Bo Kaspers på Borggården. 

Euskefeurat
Euskefeurat på Krokodil.

Arvingarna
Arvingarna uppe på Spafyren, Pite Havsbad.

Om några veckor ska vi se på Kent. Förhoppningsvis får jag se på Euskefeurat ÄNNU en gång (blir det för sjunde eller åttonde gången, tro? Börjar tappa räkningen, haha. Men jag blir aldrig less på Euskefeurat).

Vi har hunnit vara i Bodö, Norge. Yngsta dottern var med dit. På vägen dit passerade vi bl.a. Arvidsjaur och Arjeplog. Jag gillar verkligen Arjeplog. Blev alldeles varm i hjärtat nu när jag kom dit ännu en gång. Det är fint att köra mellan Arjeplog och upp till Norge. Älskar verkligen vyerna där.

Bodö är en jättefin och mysig stad som jag varmt rekommenderar ett besök till. Skulle velat stanna lite längre än vi gjorde bara. En vecka, minst. Vi bodde på ett mysigt hotell, Skagen Hotell. Det var ett riktigt familjärt hotell. Kändes precis som på mitt gamla jobb, Skoogs hotell, då det bara var lilla Skoogs. Nu har det verkligen vuxit och blivit Kust Hotell.

Bodö
Nyholmen Skandse, Bodö.

Bodö
Gågata i centrala Bodö.

Hurtigruten
Hurtigruten (Kong Harald) låg inne i hamnen. 

 

Efter att vi kommit hem från Bodö så gjorde vi inte så mycket mer känns det som. Det regnade i många dagar efter att vi kommit hem, så då tappade jag sugen lite. Jag tänkte nästan att sommaren var över då. :D

Jo, vi var till Byske Havsbad över dagen, samt körde inom Båtvik på hemvägen. I övrigt ville vi inte köra så mycket bil efter vår tripp till Bodö. :p Vi har knappt ens geocachat denna sommar. Vi har inte varit på Pitholmsheden en endaste gång i sommar.  Jag har inte heller badat något. Jag som älskar att geocacha, att vara på heden och att bada på Gläntan. Nästa sommar får det bli andra bullar. Om vi hinner då… ;)

Lämna en kommentar

Vackert i Öjebyn

Fotade denna bilden igår. :)

IMG_0494

1 Kommentar

Buzzat Sagolika

Vi har testat Rynkesbys ”Sagolika jordgubbssoppa med vanilj”.

Emmy gillade den inte så värst. Jag (som ju har sockerstopp) tog mig ändå en klunk. Och nej, den är inte alls bra. Den är alldeles för söt. Varför måste det stoppas in en massa socker i såna här produkter? Jag vill ha produkter med mindre sockerinnehåll som då INTE ersätts med gräsligt sötningsmedel. Men visst, jag förstår att många konsumenter vill ha den söta smaken. Men inte jag. Så det blir inte mer köp av just denna produkt.

 

IMG_0431

Lämna en kommentar

Mina tips för att leva så sockerfritt som möjligt.

Jag försöker ju leva så sockerfritt som möjligt. Nu ska jag berätta om mina tips. Vill man ta till sig något så får man såklart det, annars är det bara att låta bli. :) Men jag mår bäst av att undvika socker.

  • Jag dricker inte sötade drycker såsom juice, saft, läsk. Undviker även Fun Light eftersom jag inte tycker att det är värdig människoföda. Sötningsmedel är bläää! Jag dricker enbart vatten. Ska jag festa till det så väljer jag mineralvatten med smak.
  • Jag äter inte godis/kakor/fika. Jag har bestämt att jag bara ska äta då det är kalas, annars aldrig.
  • Jag äter hellre fruktsallad med vispad 40%-ig grädde till än kakor, godis (osv). Jag tar MYCKET grädde till. Mer grädde än fruktsallad.
  • Jag undviker sylt, marmelad.
  • Jag väljer fullfet yoghurt och fil, tex. ekologisk KRAV-märkt fjällfil (4,2%), rysk yoghurt (17% fett). Till filen har jag kanel, till yoghurten blåbär. Brukar köpa frysta blåbär som jag låter tina innan.
  • Ät när du är hungrig! Jag äter aldrig mellanmål, jag tycker faktiskt att det är trams, iallafall för min egen del. :p Jag blir ju aldrig hungrig mellan mina måltider. Så varför ska jag då äta mellanmål?

 

Så här ser en dag ut för mig då jag är ledig:

Jag går upp ca 9-10. Då brukar jag försöka att ge mig ut på en rask promenad.
11-12 (ca) äter jag frukost. Äter oftast fröknäcke, fil, kaffe, ett glas vatten. Ibland LCHF-bröd.
16-17 (ca) äter jag middag med familjen.
21-22 (ca) äter jag kvällsmat. Äter samma som frukosten.

En  matdag när jag jobbar dag: 

Jag går oftast upp kl. 6.30 (om jag börjar kl. 7.30, vilket jag oftast gör).
9.30 – frukostrast på jobbet. Då äter jag min första måltid för dagen. Fröknäcke äter jag nästan alltid, annars glutenfritt/LCHF-bröd.
11.30 – lunch på jobbet.
16-17 – middag med familjen.
21-22 – kvällsmat.

 

EFIT 22 maj 2016

Den 22 maj är det min och sambons årsdag. Men det hade jag glömt bort att det var när jag vaknade imorse. Men jag mindes det när det dök upp i mitt flöde på Facebook.  Haha, så hemskt att jag/vi missat det. :o Tur att man fick veta det på Facebook. :D 7 år har vi iallafall varit tillsammans idag. Vi har inte haft tid att fira något, för vi har haft fullt upp.

Vad vi gjort får ni se nu. :)

IMG_0271

7.30: Uppe på toaletten. Och ja, min klockradio går 20 minuter före. :D Jag går sedan och lägger mig igen, för när jag har ledig helg så vill jag ha sovmorgon.

IMG_0272

10.30: Nu har jag vaknat till igen. Jag ligger i sängen och gör mina magövningar som jag gör varje morgon och kväll. Detta eftersom jag har diastasis recti = delade magmuskler (pga mina 3 graviditeter). Tränar dels mina övningar som jag fått av min sjukgymnast, men har även appen ”MammaMage” där jag har börjat med övningar.

11_30

11.30: Frukost. Det blev fjällfil med kanel, fröknäcke, rökt samisk skinka, kaffe och ett glas vatten. Läser PT från veckan som gått. Hinner sällan läsa tidningen i veckan, så därför har jag ett gäng att läsa ikapp.

13_00

13.00: Jag och sambon har varit på Clas Ohlsson och handlat skruvar och plugg, samt varit på Apoteket och köpt Alvedon.

13_00_2

Bonusbild: Jag och sambon parkerade i parkeringshuset Stadsberget och innan vi går tillbaka till bilen igen så går vi högst upp och spanar in utsikten. Det var första gången vi var där uppe faktiskt. Här uppe kan man sitta och t.ex. fika på bänkarna här. Man kan också få motion genom att springa uppför alla trapporna till taket. Det ska jag faktiskt göra snart. :) Ger bra träning för låren.
På denna bild kan man se ända hem till oss, där vi bor. :)

14_00

14.00: Jag och sambon är på Coop och handlar.

14_00_2

Bonusbild: Sambon kollar så att vi har rätt lufttryck i däcken.

15_00

15.00: Sambon och jag är och cachar. Tyvärr gick vi bet på denna cache idag. Vi får återkomma med lite hjälpmedel. ;)

17_00

17.00: Sambon har borrat upp denna hyllan i köket. Vi tänkte först inte borra upp den eftersom vi ska få omtapetserat snart, men det kan ju dröja innan vi får det, så därför fick hyllan åka upp ändå. Den är ju lätt att ta ner sen. Klockan ska upp på väggen sen, men vi hade inga tavelkrokar hemma nu.

17_00_2

Bonusbild: Glömde ju att sätta dit denna tavlan när jag fotade förra bilden. Denna tavlan fick jag i födelsedagspresent från Jonas föräldrar, blev sååååå glad för den. :)

18_00

18.00: Vi ska spela Bingolotto och som vanligt vinna ingenting. :D

19_30

19.30: Väntar på att sista delen av Bingolotto ska börja. Har hunnit duscha under pausen då de sände nyheter & sport.

Detta var allt för denna EFIT-dag. På återseende en annan dag. :)

 

6 Kommentarer

Lördag

Jag har skrivit en lista med diverse saker som vi måste göra här hemma. Eftersom både jag och Jonas är lediga denna helgen så tänkte jag att vi skulle börja beta av den listan idag.

Så först åkte vi till Mio för att hitta en hylla. Jag har tänkt att ha mina nagellack på den samt lite böcker med färgade ryggar.

Vi hittade en hylla på Mio. Det blev en sådan här, Star.

81910e5b-faf5-4ece-8dee-a8689f93a2c0

Efter det så körde vi en ”liten” runda med bilen. Vi åkte bl.a förbi i Munksund för att spana in lite intressanta hus och så. ;)

Sedan åkte vi till Pitsund. För mig blev det andra dagen i rad som jag var där. Men det är ju så mysigt där. Ska visa mina föräldrar det när dom kommer upp senare i sommar. :)

På tillbaka-vägen åkte vi till Coop och handlade till middagen.

Väl hemma så monterade vi upp hyllan som katten genast la beslag på.

IMG_0265

Nu har jag ändrat om lite i hyllan så att hon inte ska kunna hoppa dit och sätta sig. Elak matte, visst? ;)

Jag har även bytt plats på en tavla och rättat till den så att den sitter i mitten ovanför vår säng. Den förra tavlan och tillika tavelkroken satt inte centrerat. Men nu är det klart.

Jonas borrade upp en hylla i Idas rum. Så nu kunde vi bocka av 2 punkter på min ”att-göra-lista”.

Imorgon fortsätter vi med att beta av listan, men först måste vi till Clas Ohlsson innan vi kan göra det. Vi behöver lite mera skruvar och plugg, trots att jag har massor. Men dock inga som passar, tyvärr. På Clas Ohlsson ska vi även köpa skrivarbläck eftersom det snart är slut.

Jag ska skriva ut ett ord på pitemål samt ett recept på pitepalt på fotopapper och sedan rama in det. Jag har gjort båda i Pages. Busenkelt att göra sina egna prints istället för att beställa dyrt från nätet. Då får man ju också sin egna design.

Till middag åt vi potatisgratäng med fläskfile och sallad. Jag gör potatisgratängen efter DETTA recept. Så himla gott!

IMG_0258

IMG_0259

 

Lämna en kommentar

Fredagen den 20:e

Igår var det en solig men kall dag. Det blåste isvindar. Men det hindrade mig inte från att köpa en blåbärs-lyxshake från Max. Jag har ju sockerstopp nu, men jag frestades av Matgeek när han testade lyxshaker. Jag hade nämligen inte provat den med blåbären. Jag åt lyxshaken på Västra Kajen. Det är ett favoritställe. :) Blåbärsshaken var toppengod!

Har annars provat alla andra smaker utom lakrits-hallon. Jag gillar annars även espresso-caramel bäst.

IMG_0229

Efter att jag varit på Max så tog jag mig en sväng till Pitsund för att kolla läget där.

IMG_0222

Där var det som vanligt jättefint och härligt!

På kvällen var tjejerna iväg till en av Idas kompisar. Roligt att även Emmy får vara med dom, det gillar hon. Sonen satt inne på sitt rum. Jag och Jonas åt svenska jordgubbar som jag köpt på Ica Kvantum. Tyvärr så hade jag glömt att köpa grädde, så jag fick ta mjölk istället. Det går an det också, men jag tycker att det är godare med grädde till jordgubbar. Givetvis ekologisk grädde från Norrmejerier då.

IMG_0241

 

 

Lämna en kommentar